Pierwsze Otwarte Mistrzostwa Polski w gotowaniu grochówki

Często słyszymy opinię, ilu kucharzy tyle przepisów na grochówkę. Postanowiliśmy sprawdzić ile „prawdy” jest w tej teorii i mamy zaszczyt zaprosić wszystkich smakoszy grochówki na mistrzostwa w jej gotowaniu. Impreza odbędzie się w piątek 28.04.2017 roku w Poznaniu na parkingu Makro. 

Mistrzostwa Polski w gotowaniu grochówki – jak to będzie wyglądało?

Szukaliśmy miejsca na rywalizację i po przekopaniu internetu odkryliśmy tylko pustkę w tym temacie. Nikt jeszcze nie zorganizował zawodów w gotowaniu grochówki w kuchniach polowych. Dlatego też postanowiliśmy zrobić to samodzielnie.
Całe zamieszanie odbędzie się na parkingu Makro w Poznaniu. Początek imprezy przewidujemy na godzinę 8:00. Kucharze, którzy wyrażą chęć wzięcia udziału w zawodach do godziny 13:30 mają czas na ugotowanie mistrzowskich grochówek i zachwycenie nimi jury oraz publiczności. Następnie zostanie ogłoszony werdykt jury oraz przyznany laur publiczności.

Kto zasiądzie w jury?

W jury zasiądzie Pan Maciej Nowak, krytyk kulinarny znany z programu „Top Chef”.

Pan Maciej Nowak oczekujący na plyndze z Kuchni Polowej Poznań.
Fot. Julian Redondo Bueno.

Pan Juliusz Podolski, współwłaściciel De’GUSTATOR PR i krytyk kulinarny od lat związany z gastronomią.

Juliusz Podolski krytyk kulinarnyŹródło: https://www.facebook.com/RestauracjaCucina/

Pan Piotr Michalski z restauracji TOGA.

Pan Piotr Michalski z TOGI
Pan Piotr Michalski (trzeci od lewej strony) wraz z załogą restauracji.
Źródło: http://pisze-co-widzialem.blog.pl/

Pan Wojciech „Carlos” Wojtkowiak, szef kuchni w restauracji Salon z Ogrodem

Carlos z Salon z Ogrodem

Członkowie kapituły założycielskiej Poznańskiego Klubu Biesiadników.

poznański klub biesiadników na mistrzostwach gotowania grochówkiJak zgłosić swoje uczestnictwo w mistrzostwach?

Oddajemy pola wszystkim chętnym, zapewniamy profesjonalne jury i wsad do kotła według życzenia. Tylko przybywajcie do nas z najdalszych zakątków Polski i stawajcie do walki na groch i chochlę.
Wszystkich chętnych prosimy o przesyłanie zgłoszeń na adres e-mail: kamuflaz.poznan@gmail.com. W razie pytań prosimy o bezpośredni kontakt: 509997411.

Wszystkie informacje znajdą Państwo naszym wydarzeniu FB –> [KLIK].

Niezbędne informacje dla uczestników:

Informacje ogólne I Otwarte Mistrzostwa Polski w gotowaniu grochówki

Regulamin I Otwartych Mistrzostw Polski w gotowaniu grochówki

Zgłoszenia do I Otwartych Mistrzostw Polski w gotowaniu grochówki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *