Spucnij obiad z nami i Templariuszami cz.1 Fotorelacja

W miniony weekend spotkaliśmy się nad Wartą, aby świętować kolejną edycję „Spucnij obiad z nami”. Idea tych wydarzeń ma na celu miłe spędzanie czasu przy dobrym jedzeniu oraz obcowanie z historią na łonie natury. Każde spotkanie z Kuchnią Polową Poznań jest wyjątkowe i ukazuje kolejne skrawki historii. Pierwszy meeting odbył się przy Forcie IVa, gdzie główną atrakcją było zwiedzanie terenów fortów z przewodnikiem, podczas tych wydarzeń odwiedził nas dziennikarz Radia Emaus- Maciej Gładysz, aby przeprowadzić z nami wywiady do „Gładkiego Gotowania”, które możecie wysłuchać TUTAJ. W rocznicę katastrofy w Czarnobylu spotkaliśmy się w schronie przeciwatomowym przy ulicy Babimojskiej. Na trzecią edycję naszych spotkań zaprosiliśmy Templariuszy z Komandorii Chwarszczany, którzy odtwarzają życie codzienne zakonu rycerskiego ze średniowiecza.

 

WP_20160507_15_59_09_Pro

 

1

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *